Ne pozabimo na Magnezij!

Magnezij (Mg) ima kot četrti najbolj pogosti element v telesu različne, ampak pomembne vloge pri ohranjanju zdravja. Čeprav se o magneziju ne govori veliko nam ga veliko primanjkuje, kar je vzrok za različne težave. Pomanjkanje se pojavi ob pitju gaziranih pijač, ob pogostem uživanju rafiniranega sladkorja, pretirano pitje kave ga prav tako zniža in tudi stres ter uživanje večjih količin alkoholnih pijač. Izgubljamo ga z znojenjem, pri diarejah itd.

Magnezij ima številne koristne učinke in zato priporočamo dodatno uživanje tega elementa. Uživajte ga kot dodatek v vaši prehrani!

MAGNEZIJ v kapsulah – 340 kapsul

Pa poglejmo kaj dobrega nam prinaša redno uživanje magnezija!

  1. Izboljša kvaliteto in dolžino spanja, saj povečuje tvorbo melatonina v možganih in omogoča kontrolo stresnih hormonov.
  2. Pospešuje relaksacijo mišic, relaksira tudi želodec, izboljša prebavo, in odpravlja obstipacijo, kar pospeši odstranjevanje strupov iz telesa.
  3. Preprečuje nastanek migren, zmanjša njihovo pogostost in težo. Cc 200 do 600mg Mg na dan je količina, ki pomembno zmanjša število napadov.
  4. Osteoporoza je redka pri ljudeh, ki redno uživajo Mg, Ca in D3 vitamin, saj so to  pomembni elementi pri izgradnji in obnovi kosti.
  5. Je tudi pomemben dejavnik, ki ohranja zdravo srce. Skupaj s kalcijem ima vpliv na krvni tlak, preprečuje krče koronarnih arterij, kot elektrolit ima skupaj s kalijem in natrijem pomembno vlogo tudi pri tvorbi in prenosu električnih signalov v srcu, omogoča normalen ritem in krčenje srca.
  6. Veliko vlogo ima pri prenosu neuromuskularnih (iz živcev na mišice) signalov a tudi velik vpliv na krčenje perifernih mišic. Jih relaksira, poveča fleksibilnost in elastičnost ter preprečuje bolečine v mišicah.
  7. Predstavlja tudi element, ki nevtralizira kislost organizma, kar je pomembno zlasti med in po večjih fizičnih naporih, povečuje obrambno in imunsko odpornost organizma, dviguje energetsko sposobnost organizma, ohranja napetost in lepoto kože, ima vpliv na staranje (izgled), ter ohranja vitkost ter je koristen pri shujševalnih in pomlajevalnih programih.

Magnezij kalcij – 50 kapsul

Magnezijev citrat – NOW, 100 tablet

Tri-magnezijev citrat 900 mg

Pripravil po nl. literaturi

Prim.J. Tasič